Slow fashion wordt genoemd op mijn website en jullie horen deze kreet vast vaker. Maar weet iedereen wel wat dit betekent? Voor de mensen die het niet weten, wil ik hier graag wat meer over vertellen.

Omstreeks 1970 werd er veel productie uitbesteed aan ontwikkelingslanden in Azie. Dit was natuurlijk veel goedkoper dan in Nederland. Toen is de term fast fashion ontstaan. Veelvuldig kwamen er nieuwe en extreem goedkope collecties op de markt. Jullie begrijpen dat de arbeidsomstandigheden en de veiligheid van deze werknemers niet voorop stonden Het ging meer om lage productiekosten dan het belang van de werknemers. Fast fashion heeft tot gevolg dat kleding niet vervaardigd is van goede kwaliteit materialen en dus niet zo lang mee kan gaan. Het gevolg hiervan is dat deze kleding snel weggegooid wordt. Ook ontstond hierdoor een oneerlijke handel.

Slow fashion is het tegenovergestelde van fast fashion. Het uitgangspunt is een kledinglijn te ontwerpen die tijdloos en van hoge kwaliteit is. Hierdoor gaat deze kleding langer mee. Slow fashion is niet trend gebonden. Veel items die wij allemaal kennen zijn al slow fashion. Denk hierbij aan de spijkerbroek, het t-shirt, het witte overhemd, de pump enz.. Eigenlijk zijn dit de basisstukken in onze kledingkast. Het voordeel van een goede basis is dat je deze goed kan combineren met andere items en lang mee kunnen gaan.

Bij MOS by Alicia de Groot staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij streven naar zoveel mogelijk duurzame producten. Alle items worden met zorg en aandacht vervaardigd en hebben een goede kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat de rolstoelgebruiker er ook modieus en verzorgd uit kan zien. Er leuk en mooi uitzien vergroot toch immers je zelfvertrouwen! Dit is dus waarom op onze site vermeld staat dat wij slow fashion werken.

Chat openen
Hulp nodig?😄
Hi👋🏼, kunnen wij jou ergens bij helpen?