De rolstoel cape

MOS heeft een paar unieke capes in de collectie zitten voor orthese- en rolstoelgebruikers. Deze aangepaste capes zijn ideaal voor de rolstoelgebruiker omdat je ze gemakkelijk zelf aan en uit kan trekken. Maar ook omdat ze de fysieke belasting van zorgverleners substantieel beperken tijdens de zorg voor cliënten die begeleiding nodig hebben bij het aan- en uitkleden. Het aantrekken en uittrekken gaat dus sneller en geeft minder pijn bij de gebruiker.
Om de rolstoel of orthese optimaal te kunnen benutten is het van groot belang dat de kleding geen invloed heeft op de pasvorm van de rolstoel of orthese.
Daarom houden we bij de capes rekening met comfort, bewegingsvrijheid, makkelijk aan- en uittrekken en geen overtollige stof tussen de rug en de rugleuning om decubitus te voorkomen. Verder letten wij erop dat de stof niet tussen de wielen kan komen. De herfst en winter capes zijn geheel gevoerd met een gladde voering zodat je ze gemakkelijk aantrekt. Ze zomer capes hebben geen voering zodat de cape luchtig blijft maar net wel die warmte geeft die je nodig hebt in de zomer.
Daarnaast kunnen we de capes ook naar ieders wens aanpassen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om het rugpand aan te passen. We kunnen een uitsparing in het rugpand maken zodat de cape niet tussen de rug en de orthese valt. Of we maken het rugpand zo dat de cape over de orthese heen valt met eventueel nog uitsparingen voor de hoofdsteun en duwstangen.
Wij leveren onze capes aan de zorgsector en aan de particuliere sector.

Let op, de capes zijn niet geschikt voor een ADL-rolstoel! Zit je wel in een ADL-rolstoel dan is jas Amber een goed model!

De collectie bestaat uit zomer items en winter items in de modellen Luna, Demi en Nova.
Daarnaast zijn er verschillende kleuren en stoffen beschikbaar en kan je bijvoorbeeld kiezen uit een kraag en/of een capuchon.

Hieronder laten wij een paar verschillende capes zien die wij kunnen maken. Onder het kopje lookbook zijn ook een aantal capes uitgelicht.

Zit de ideale cape ertussen of heb je een vraag over welke combinaties mogelijk zijn? Bekijk de shop of neem gerust contact met ons op.

Cape Luna

Cape Nova

Cape Demi