Review maatkleding en jas Amber

Al een aantal jaren ben ik klant bij Mos, en een heel tevreden klant kan ik wel zeggen.

Ik heb een anders werkend lijf. Ik maak gebruik van een elektrische rolstoel. Ik heb een aandoening aan het zenuwstelsel die ervoor zorgt dat mijn spieren niet goed aangestuurd kunnen worden. Daardoor heb ik weinig kracht en heb ik ‘geen handige handjes’. Ik ben mijn hele leven al gehandicapt, maar pas toen ik rolstoelgebonden werd merkte ik dat het lastig werd om fijne en mooie kleding te vinden. Kleding die ik zelf goed aan en uit kon doen en die geen klachten veroorzaakt.
Bij het revalidatiecentrum heb ik hulp gevraagd daarvoor. Maar daar was het antwoord dat ik zelf moest ontdekken wat ik prettig vond. Nou dat heb ik geweten. Ik heb nu nog veel kleding in de kast liggen die na de eerste keer passen toch niet zo prettig blijkt. Een rok dragen blijkt niet meer fijn omdat er allemaal stof onder je zitvlak dubbel vouwt en pijn veroorzaakt. Verder heb ik heb ik de kracht niet om hard aan kleding te trekken. Veel broeken, ook aangepaste, zijn niet geschikt voor mijn lijf. Te veel kracht nodig. 

Zoals denk ik wel meer klanten van Alicia kwam ik als eerste bij haar terecht voor een mooie makkelijke jas. Ik ga heel vaak naar buiten omdat ik een hulphond heb. Het is dus belangrijk om een fijne jas te hebben die ik goed kan aandoen. De hond help mij bij uitdoen, dus ook dat moet goed werken.
Ik merkte meteen dat ik aan Alicia “een goede “ had. Ze is aan huis gekomen om mijn maten op te nemen en te kijken wat mijn mogelijkheden zijn. Dat is heel prettig en voorkomt dat je een eindresultaat hebt waar je toch niet mee uit de voeten kunt. Ze heeft voor mij de “Amber“ jas gemaakt met waterafstotende stof en wintervoering. De jas heeft een magnetische rits, dat is ideaal om toch zelfstandig je jas dicht te kunnen doen.
Dat is nu denk ik twee jaar geleden en ik gebruik de jas nog steeds met veel plezier. De kwaliteit is uitstekend. Je kunt de jas goed zelf wassen (wat heel handig is als je een hulphond hebt die hem vies maakt). Ik heb ook veel complimentjes gekregen over de jas, het ziet er natuurlijk toch anders uit als iets netjes op maat gemaakt is. Ik blijf het belangrijk vinden er verzorgd uit te zien.

Daarna kreeg ik de smaak te pakken 🙂
Alicia heeft een jurk ontwikkeld voor rolstoelgebruikers die ik voor haar mocht testen. Daarna heeft ze voor mij een aantal jurken gemaakt en inmiddels heb ik ook een aantal (speciale!) rokken en broeken die ze voor mij gemaakt heeft. En een zomerjas.

Het grote voordeel is dat de kleding die je bij Mos koopt echt past, de kwaliteit is goed, het kan precies zo gemaakt worden als jij nodig hebt. Dat betekent dat je veel zelfstandiger je kleding kunt gebruiken. Het betekent voor mij het verschil tussen zelf naar het toilet gaan of meer zorg afnemen. Mijn keuze is dan snel gemaakt.
Ik snap dat voor sommige mensen de aanschafprijs pittig is. Toch is het voor mij voordeliger gebleken dan meer miskopen die in de kast belanden, last hebben van mijn kleding en minder blij zijn. Wat mij betreft een aanrader, de kleding van Mos. 

(Enne, ze kan alles maken hè. Het staat niet altijd op de website maar geloof me, het kan. En ze kan ook eerlijk zeggen of jouw idee mooi wordt of niet, ook belangrijk)

Met vriendelijke groet,
Noëlle Nefs-Arts
Chat openen
Hulp nodig?😄
Hi👋🏼, kunnen wij jou ergens bij helpen?