Dit is de aanhef van mijn podcast (nr. 14) met “de Dwarsliggers. Een Nederlandse podcast waar alles gaat over het jonge leven met een dwarslaesie. Dé podcast waarbij je het gevoel hebt dat je meeluistert , wordt gemaakt door drie “rollers”.

Op 20 november 2021 kwamen Zoë, Tirzah en Jimmy bij mij in het atelier in Ede voor een gezellig, informatief, ontspannen, open en eerlijk gesprek. Een gesprek waarin de luisteraar op een leuke manier mij toch een beetje leert kennen. Er wordt gesproken over verschillende dingen die al op de site staan, maar door naar het verhaal te luisteren komt het anders over.

Ik vind het altijd leuk om te vertellen hoe ik tot de keuze ben gekomen om van rolstoelkleding mijn afstudeeropdracht op het AMFi te maken. Het feit dat ik zelf niet in een rolstoel zit, is voor veel mensen een raadsel dat ik voor deze richting heb gekozen. Maar wat is het mooi dat ik na 6 jaar gelukkig nog steeds kan zeggen dat ik zo blij ben met deze keuze. Ik besef heel goed dat ik niet voor de makkelijkste weg heb gekozen omdat deze doelgroep immers kleiner is. Voor mij blijft het belangrijk dat iedereen er modieus en verzorgd uit moet kunnen zien. In de podcast zeg ik ook dat veel mensen in een rolstoel een confectie jas een maatje groter kopen en deze vervolgens achterste voren dragen omdat het niet anders kan. Dit is toch erg?

In de podcast vertel ik over het ontstaan van MOS, over mijn creativiteit en vooral over mijn passie om mensen in een rolstoel te helpen aan een mooie jas omdat ik weet dat ik dit kan. Wat ook naar voren komt is dat er veel tijd in het maken van een goed ontwerp gaat zitten. Telkens kom ik dichter bij het ideale model. Een model waarvan iemand jaren lang plezier kan hebben, want duurzaamheid staat hoog in ons vaandel.

Aan de orde komt ook het gebrek aan tijd om meer items te ontwikkelen en te maken. Ik heb de keuze gemaakt om mij nu helemaal te richten op de capes, jassen, beenhoezen en accessoires. Heel graag zou ik ook rolstoelkleding voor kinderen willen ontwerpen en meerdere items voor dames en heren in een rolstoel.

Ik zou zeggen: luister de podcast van “de Dwarsliggers” nummer 14. Hij duurt een tijdje, maar je hebt dan ook wat! Natuurlijk zijn ook hun andere podcasts te moeite waard.

 

 

Chat openen
Hulp nodig?😄
Hi👋🏼, kunnen wij jou ergens bij helpen?