Over MOS

Je goed voelen en er goed uit zien in je rolstoel of orthese, geen makkelijke opgave? Bij MOS denken we daar anders over!
MOS maakt unieke mode die afgestemd is op de zittende houding. De collectie van MOS bestaat uit modieuze aangepaste kleding voor mensen met een lichamelijke beperking. Wij streven ernaar om de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen te versterken. Daarom houden we bij MOS rekening met comfort, bewegingsvrijheid en het makkelijk aan- en uittrekken van de kleding. Wij hechten evenveel waarde aan praktische draagbaarheid als aan stijl. Daarom willen we de aanpassingen zo onzichtbaar mogelijk verwerken in elk item. De kledingstukken van MOS draag je met flair en maken het leven aangenamer. En omdat mode er voor iedereen is, worden in de collecties de laatste trends verwerkt.

Bij MOS zijn productie en ontwerp van de collectie in eigen hand, daarom is het mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de gebruiker. Een andere stof? Extra aanpassingen? Veel is mogelijk in overleg, neem daarvoor contact met ons op.
Trots zijn we op onze capes met een uniek concept. Stel je eigen cape samen! Hierbij kan je kiezen uit een model, stof, voering, lengte en eventueel nog extra aanpassingen.
 
Wij leveren onze kleding aan de zorgsector en aan de particuliere sector.
Onze jassen en capes zijn ideaal voor de rolstoelgebruiker omdat je ze gemakkelijk zelf aan en uit kan trekken. Maar ook omdat ze de fysieke belasting van zorgverleners substantieel beperken tijdens de zorg voor cliënten die begeleiding nodig hebben bij het aan- en uitkleden. Het aantrekken en uittrekken gaat dus sneller en geeft minder pijn bij de gebruiker. Om de rolstoel of orthese optimaal te kunnen benutten is het van groot belang dat de kleding geen invloed heeft op de pasvorm van de rolstoel of orthese. Daarnaast kunnen we onze jassen en capes ook naar ieders wens aanpassen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om het rugpand aan te passen. We kunnen een uitsparing in het rugpand maken zodat de jas/cape tussen de rug en de orthese valt. Of we maken het rugpand zo dat de jas/cape over de orthese heen valt met eventueel nog uitsparingen voor de hoofdsteun en duwstangen.

 

Oprichter Alicia de Groot:
“De naam MOS komt van het gelijknamige groene plantje. 
Mos groeit in de natuur als een zachte extra laag op bomen en rotsen. Daarmee staat het symbool voor wat MOS de zittende mens wil bieden: kleding die voelt als een tweede huid.”

Maatkleding van MOS

Naast de vaste collectie biedt MOS maatkleding aan voor de zorgsector en de particuliere sector. Op maat gemaakte kleding kan variëren van aangepaste stukken uit de collectie tot geheel unieke stukken, ontworpen op basis van de persoonlijke wensen van de klant.

Zit jouw gedroomde kledingstuk niet in de collectie? Of wil je iets specifieks, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid? Neem dan contact op om naar de mogelijkheden te vragen of een afspraak te maken. Of maak een afspraak in Ede of Uden om rustig de collectie te voelen en te passen.

Het verhaal achter MOS

MOS is het merk van ontwerper Alicia de Groot. Op de modevakschool legde Alicia jarenlang het technische fundament voor haar werk. Nadat ze deze opleiding afrondde, zette ze de stap naar het Amsterdam Fashion Institute (AMFI), waar ze haar technische vaardigheden en eigen stijl verder ontwikkelde.

Als afstudeerproject viel haar keuze op mode voor de zittende mens. Dit type kleding sluit aan op Alicia’s voorliefde voor de technische kant van mode. Kleding maken voor mensen in een rolstoel is bij uitstek een technisch proces: een perfecte pasvorm is van het grootste belang.

Alicia: “In Nederland zijn ongeveer 250.000 mensen afhankelijk van een rolstoel. De grootte van de groep vond ik verbazingwekkend.
Ik kwam er al snel achter dat er voor deze doelgroep weinig mode-aanbod is, zeker voor jongeren. Een plus een is twee.”

Na haar afstuderen wilde Alicia doorgaan op dit gebied. Begin 2016 richtte ze dan ook het merk MOS op. Het is Alicia’s overtuiging dat er ook voor de zittende mens stijlvolle kleding moet zijn. Mode voor iedereen – dat is de filosofie achter MOS.

Kort C.V. van Alicia de Groot (1990):

2007 – 2010: Student Mode & Maatkleding aan het ROC Hilversum (mbo);
Vierjarige opleiding, afgerond in drie jaar
2010 – 2014: Student Fashion Technology (afstudeerrichting Fashion & Design) aan het Amsterdam Fashion Institute (hbo);
Tijdens haar opleidingen liep Alicia stages in verschillende ateliers, waar ze de basics van het vak leerde. Ze werkte onder meer bij Stien van Ee en Trois-Quarts (Antwerpen)
2014 – heden: Freelance modeontwerper vanuit eigen atelier in Ede (Gelderland);
2016 – heden: Eigenaar MOS by Alicia de Groot