Nova Nero

Dames cape Nova &

Heren cape Nero

De cape valt aan de voorkant op de bovenbenen en aan de achterkant is hij korter gemaakt, zodat er niet teveel stof tussen de rug en de leuning van de rolstoel komt. De cape trek je over het hoofd aan en de gladde voering zorgt ervoor dat deze makkelijk om je heen valt.

Dit is het ideale model voor de passieve rolstoelgebruiker omdat deze geen mouwtjes heeft. Doordat je model Nova over het hoofd aantrekt zijn er weinig handelingen vereist. Ook hoeft de drager, door het verkorte achterpand, niet naar voren ‘geduwd’ te worden om de cape tussen de rug en de rugleuning te krijgen. Dit minimaliseert de belasting substantieel van zowel drager als zorgverlener.
De cape is gemaakt in één maat die bij iedereen mooi zit.
In de shop is het mogelijk om de cape op verschillende punten aan te passen. Zo kan je de kleur en voering kiezen en of je er bijvoorbeeld een capuchon bij wilt of niet.

Lengte achterpand

Extra kort, ongeveer 30cm

Aantrekken

Over het hoofd

Geschikt voor

Passieve- en actieve rolstoel gebruiker

Niet geschikt voor

ADL rolstoel gebruiker

Maatnemen

Dit model heeft geen mouwtjes maar het is wel belangrijk dat de schoudernaad lang genoeg is om de armen warm te houden. De cape valt aan de voorkant op de bovenbenen en aan de achterkant is hij korter gemaakt, zodat er niet teveel stof tussen de rug en de leuning van de rolstoel komt.

Zorg ervoor dat je geen dikke trui aan hebt wanneer je je maten gaat meten. Daarnaast raden wij aan om iemand anders de maten bij jou te laten opmeten. Zo krijg je nauwkeurig de maten.  Zorg ervoor dat je tijdens het maat nemen rechtop zit en recht voor uit kijkt dan heb je het beste resultaat.

Voor deze cape zijn de volgende maten te controleren:

Voorlengte

De middenvoor lengte meet je van af je borstbeen tot je kruis. En vanaf je kruis tot je knieën terwijl je in een zittende positie zit.

Armlengte

De armlengte meet je vanaf je halslijn tot aan de pols. Je schouderlengte is hierin ook meegerekend omdat je meet vanaf de halslijn.

Ruglengte

De ruglengte meet je vanaf je rughals tot de zitting van de rolstoel.

Chat openen
Hulp nodig?😄
Hi👋🏼, kunnen wij jou ergens bij helpen?