Zoals je van ons gewend bent, wordt overal over nagedacht. Zo ook over onze namen.

De naam “MOS” komt van het gelijknamig groene plantje. Mos groeit in de natuur als een zachte, extra laag op bomen en rotsen. Daarmee staat het symbool voor wat MOS de zittende mens wil bieden: kleding die voelt als een tweede huid. Vanuit deze filosofie vond ik het een goed plan om de namen van de collectie ook uit de natuur te halen.

Hieronder de uitleg van de namen:

Damescape Luna: Luna is een meisjesnaam. Het Latijnse woord luna betekent “maan”. Luna is de Romeinse godin van de maan.

Damescape Nova: Nova is een meisjesnaam die de vrouwelijke variant van het Latijnse woord ‘novus’ is. Dit betekent ‘nieuw’. Het woord nova wordt ook gebruikt in de sterrenkunde. Een ster die plotseling toeneemt in helderheid noem je een (super)nova.

Damescape Demi: Demi of Demy is een Griekse meisjesnaam. Het betekent “aarde en landbouw godin”. De naam Demi werd voornamelijk gebruikt in Griekenland en kwam pas in de jaren `90 van de 20e eeuw in Nederland in gebruik. Demi is afgeleid van Demetrius.

Damesjas Amber: Amber is de naam van de oranjegele kleur van barnsteen. De Engelse naam voor barnsteen is eveneens amber. Barnsteen is de versteende hars uit naaldbomen. Vaak is die hars al miljoenen jaren geleden uit de bomen gekomen. De steen bestaat in verschillende kleuren, maar de meest voorkomende is de amberkleurige. Doorzichtige barnsteen is het kostbaarst en wordt gebruikt in juwelen. Een andere bron voor de naam is het Arabische woord ‘ambar’, dat ‘reukstof’ betekent. Ook ‘zonlicht’ wordt in het Arabisch als betekenis genoemd voor dit woord. Ten slotte is amber ook de naam voor een substantie uit de darmen van potvissen, die vanwege de sterke geur gebruikt wordt in parfums.

Damesponcho Fleur: Fleur is een meisjesnaam die komt van het Latijnse woord “florens”, dat bloeiend, bekoorlijk, in aanzien betekent. De naam is afgeleid Florentius of Flora. Flora was de godin van de bloemen en de lente. Het Franse woord “fleur” betekent ook bloem.

Herencape Floris: Floris is een Nederlandse naam en betekent “bloeiend”. Oorspronkelijk komt deze naam van het Latijnse woord “florens”, dat bloeiend, bekoorlijk, in aanzien betekent. Tegenwoordig wordt de naam gezien als typisch Nederlands. De jongensnaam is afgeleid van Florentius of Flora.  Flora was de godin van de bloemen en de lente.

Herencape Nero: Nero is een Italiaanse jongens naam. Het betekent “wijs leger”. Als je het vertaald vanuit het Italiaans is het “zwart”. In het Grieks betekent het “water”.

Beenhoes River: River is een Engelse unisexnaam die “rivier” betekent. De rivier weerspiegelt de stroom van het leven en zijn dorst naar de oceaan.

Beenhoes Storm: Storm is een Engelse jongens- en meisjesnaam. Het betekent “bescheiden”. De naam Storm wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen. Het is een natuurverschijnsel voor harde of stevige wind.

Chat openen
Hulp nodig?😄
Hi👋🏼, kunnen wij jou ergens bij helpen?