De Fietskoeriers

Duurzaam bezorgen

Wij versturen al onze pakketjes duurzaam en voor maar € 3,95 door heel Nederland. Dat doen wij samen met fietskoeriers.nl

De groenste en snelste pakketdienst!

Zo werkt Fietskoeriers.nl

Bij MOS worden de Nederlandse pakketjes bezorgd via Fietskoeriers.nl.

Hoe werkt dat dan?

Alle artikelen die wij versturen worden met cargobikes bij ons opgehaald en naar een overslag plaats van Fietskoeriers.nl gebracht aan de rand van de stad. Daar worden de pakketten verdeeld in twee stromen: pakketten die in de stad door fietskoeriers bezorgd worden en pakketten daarbuiten die DHL gaat bezorgen. Alle pakketten worden vervolgens overgeladen in groengasauto’s en naar de juiste sorteer centra gebracht. De pakketten voor DHL worden direct naar een DHL-terminal gebracht en bezorgd. Alle overige pakketten worden via het sorteercentrum van Fietskoeriers.nl naar de stad van bezorging gebracht. Daar wordt alles weer over geladen in cargobikes en het laatste stuk naar je huis neemt de fietskoerier weer voor zijn of haar rekening.

Dus het pakketje wordt niet helemaal op de fiets gebracht?

Nee, de fietskoeriers kunnen veel aan, maar de afstanden in de buitengebieden en tussen de steden kunnen toch beter met groengas-auto’s gereden worden. Zo rijden alle vervoersmiddelen daar waar ze het beste tot hun recht komen: de auto op de snelweg en de fiets in de stad.

Waar rijden die fietskoeriers?

De fietskoeriers van Fietskoeriers.nl rijden al in meer dan 30 steden in Nederland. Dat is al gauw goed voor zo’n 4,2 miljoen Nederlanders waarvoor pakketjes op de fiets bezorgd kunnen worden! En Fietskoeriers.nl werkt er hard aan om het aantal steden uit te breiden, dus na verloop van tijd staan de fietskoeriers bij steeds meer Nederlanders op de stoep!.

En wat levert dat dan op aan CO2-besparing?

Door te kiezen voor Fietskoeriers.nl verduurzaamt MOS nu al ruim 35% van het pakketvolume! En hoe harder Fietskoeriers.nl groeit, hoe hoger het percentage wordt.

En die busjes van DHL? Zijn die wel duurzaam?

Uiteindelijk is het nog altijd duurzamer om de pakketjes die Fietskoeriers.nl zelf niet kan bezorgen met een bestaande vervoerder mee te geven die er toch al rijdt dan zelf met groen gas auto’s de weg op te gaan. Daarnaast werkt DHL er ook hard aan om hun bezorging te verduurzamen.

Wanneer bezorgen de fietskoeriers?

Ze bezorgen tussen 17:00 en 22:00 uur. Dan is de kans het grootst dat je thuis bent. Het is ook de reden dat 98% van de pakketten die worden bezorgd door fietskoeriers ook daadwerkelijk worden afgeleverd.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Zeker, zodra je bestelling is geplaatst, krijg je een mail met een track & trace-code. Vul deze code hier in en je weet wat de status van je bestelling is.

Kan ik de bezorgdag wijzigen?

Jazeker, je kunt tot 14:00 uur je bezorgdag bij Fietskoeriers.nl wijzigen. Handig is om dan even contact op te nemen met de klantenservice van Fietskoeriers.nl .Ze zijn te bereiken via WhatsAppop 06-14435193 of door te mailen via info@fietskoeriers.nl en je kunt ook met ze chatten via dezelink. Houd de track & trace-code die je via de mail hebt gehad bij de hand.

Ik ben niet thuis, want het is mooi weer en ik zit op het terras. Kan ik mijn afleveradres wijzigen?

Tuurlijk. Tot 14:00 uur kun je je afleveradres wijzigen. Voor waar de is wel dat het nieuwe adreseen beetje in de buurt is. Wederom is het dan handig om dan even contact op te nemen met de klantenservice van Fietskoeriers.nl. Ze zijn te  bereiken via WhatsAppop 06-14435193 of door te mailen via info@fietskoeriers.nl en je kunt ook met ze chatten via dezelink. Houd de track & trace-code die je via de mail hebt gehad bij de hand.

Wat als ik niet thuis ben?

Als je niet thuis bent op het moment dat de fietskoerier bij je voor de deur staat zullen ze altijd proberen je pakket bij je buren te bezorgen. Zo vergroten ze de kans dat het pakket in ontvangst genomen wordt en jij van je bestelling kunt genieten.

Zodra de fietskoerier een pakket bij je buren bezorgen doen ze natuurlijk altijd een kaartje door je brievenbus met het huisnummer waar je je pakket kunt afhalen. Lukt het ook bij je buren niet? Dan proberen ze het gewoon de volgende doordeweekse avond weer tussen 17:00 en 22:00 uur. Dat doen de fietskoeriers drie keer, daarna gaat het pakketje terug naar ons.

Fietsen ze ook met slecht weer?

Jazeker, ze hebben zelfs speciale wiel en met spikes voor als het ijzelt of glad is. Natuurlijk zijn er extreme omstandigheden dat er niet wordt gefietst, maar dan houden ze je via de Track & Trace op de hoogte.

Fietskoeriers.nl
Chat openen
Hulp nodig?😄
Hi👋🏼, kunnen wij jou ergens bij helpen?