Blog

Kleine verhalen voor meer achtergrond informatie!

Samenwerking met “Dress Case”

Samenwerking met “Dress Case”

Bij MOS zeggen we niet voor niets: Mode ontmoet jou! Met mijn kleding streef ik ernaar dat de klant zich goed voelt en ervan gaat stralen als ze het aan hebben. Er verzorgd en modieus uit kunnen zien geeft jezelf kracht en dus meer zelfvertrouwen. Wij kunnen er voor zorgen dat hetgeen wij maken makkelijk aan- en uit te trekken is, dat de kleding comfortabel zit, dat men geen last heeft van naden en dat we met het stukje maatwerk net het puntje op de ‘i’ kunnen zetten voor de persoonlijke wensen van de klant.
En deze visie deel ik samen met Mayke Bremmers van Dress Case. Al jaren werk ik met haar samen, een vrouw met passie en vol van energie. Mayke heeft een visie ontwikkeld waarmee zij de wereld mooier en sterker wil maken met de kracht van kleding. Zij kan een persoonlijk kledingplan en een persoonlijke kleurenanalyse voor je maken. Ik zou zeggen: “Neem een kijkje op haar site (www.dresscase.nl)”. ♡

De namen van onze collectie: hoe kom ik hieraan?

De namen van onze collectie: hoe kom ik hieraan?

Zoals je van ons gewend bent, wordt overal over nagedacht. Zo ook over onze namen.

De naam “MOS” komt van het gelijknamig groene plantje. Mos groeit in de natuur als een zachte, extra laag op bomen en rotsen. Daarmee staat het symbool voor wat MOS de zittende mens wil bieden: kleding die voelt als een tweede huid. Vanuit deze filosofie vond ik het een goed plan om de namen van de collectie ook uit de natuur te halen.

Hieronder de uitleg van de namen:

Damescape Luna: Luna is een meisjesnaam. Het Latijnse woord luna betekent “maan”. Luna is de Romeinse godin van de maan.

Damescape Nova: Nova is een meisjesnaam die de vrouwelijke variant van het Latijnse woord ‘novus’ is. Dit betekent ‘nieuw’. Het woord nova wordt ook gebruikt in de sterrenkunde. Een ster die plotseling toeneemt in helderheid noem je een (super)nova.

Damescape Demi: Demi of Demy is een Griekse meisjesnaam. Het betekent “aarde en landbouw godin”. De naam Demi werd voornamelijk gebruikt in Griekenland en kwam pas in de jaren `90 van de 20e eeuw in Nederland in gebruik. Demi is afgeleid van Demetrius.

Damesjas Amber: Amber is de naam van de oranjegele kleur van barnsteen. De Engelse naam voor barnsteen is eveneens amber. Barnsteen is de versteende hars uit naaldbomen. Vaak is die hars al miljoenen jaren geleden uit de bomen gekomen. De steen bestaat in verschillende kleuren, maar de meest voorkomende is de amberkleurige. Doorzichtige barnsteen is het kostbaarst en wordt gebruikt in juwelen. Een andere bron voor de naam is het Arabische woord ‘ambar’, dat ‘reukstof’ betekent. Ook ‘zonlicht’ wordt in het Arabisch als betekenis genoemd voor dit woord. Ten slotte is amber ook de naam voor een substantie uit de darmen van potvissen, die vanwege de sterke geur gebruikt wordt in parfums.

Damesponcho Fleur: Fleur is een meisjesnaam die komt van het Latijnse woord “florens”, dat bloeiend, bekoorlijk, in aanzien betekent. De naam is afgeleid Florentius of Flora. Flora was de godin van de bloemen en de lente. Het Franse woord “fleur” betekent ook bloem.

Herencape Floris: Floris is een Nederlandse naam en betekent “bloeiend”. Oorspronkelijk komt deze naam van het Latijnse woord “florens”, dat bloeiend, bekoorlijk, in aanzien betekent. Tegenwoordig wordt de naam gezien als typisch Nederlands. De jongensnaam is afgeleid van Florentius of Flora.  Flora was de godin van de bloemen en de lente.

Herencape Nero: Nero is een Italiaanse jongens naam. Het betekent “wijs leger”. Als je het vertaald vanuit het Italiaans is het “zwart”. In het Grieks betekent het “water”.

Beenhoes River: River is een Engelse unisexnaam die “rivier” betekent. De rivier weerspiegelt de stroom van het leven en zijn dorst naar de oceaan.

Beenhoes Storm: Storm is een Engelse jongens- en meisjesnaam. Het betekent “bescheiden”. De naam Storm wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen. Het is een natuurverschijnsel voor harde of stevige wind.

Regen in Ede

Regen in Ede

Regenbuien in Ede!!

Tsjonge wat een buien hadden wij afgelopen week. Natuurlijk was dit wel nodig na alle droogte. Je ziet de planten met de dag voller van kleur worden waardoor ze weer gaan stralen. Daar kan ik uren naar kijken en van genieten.

Ik realiseer mij op dit soort momenten telkens weer wat een mooi vak ik heb. Mooie, functionele producten maken die je beschermen tegen de regen maar die je tegelijkertijd ook laten stralen. Gewoon omdat de producten goed om jouw lijf zitten en die je zelfstandig aan- en uit kunt trekken of omdat de verzorgende het kledingstuk gemakkelijk bij jou kan aantrekken.

Terwijl de regen tegen de ramen tikte afgelopen week ben ik hard aan de slag gegaan met nieuwe patronen. Kijken of ik de pasvorm nog meer kan optimaliseren zodat jullie nog meer kunnen stralen. En in de avonduurtjes vind je mij terug in de moestuin!

Fijne dag en stay safe!

Voordelen aangepaste rolstoelkleding van MOS op een rij:

Voordelen aangepaste rolstoelkleding van MOS op een rij:

 • Vergroot de zelfredzaamheid doordat het aan- en uittrekken makkelijker gaat.
 • Door bovenstaande wordt het zelfvertrouwen vergroot.
 • Bij begeleiding door de zorgverlener gaat het aan- en uittrekken makkelijker, zodoende gaat het sneller en geeft het minder pijn. Ook voor de zorgverlener heeft dit veel voordelen, denk hierbij aan tijd en kracht.
 • Praktische draagbaarheid (Stof komt niet tussen de wielen, handige lussen aan ritsen, extra versteviging op manchetten, etc.)
 • Aanpassingen zijn zo onzichtbaar mogelijk verwerkt.
 • Aandacht voor stijl.
 • Kleding heeft geen invloed op de pasvorm van de rolstoel of orthese.
 • Het geeft comfort.
 • Het geeft bewegingsvrijheid.
 • Geen overtollige stof tussen de rug en de rugleuning van de rolstoel/orthese om decubitus te voorkomen.
 • Verschillende uitvoeringen/modellen, met of zonder voering.
 • Geen naden/stiksels/zakken e.d. op plaatsen waar dit problemen kan opleveren.
 • Naar ieders wens aan te passen.
 • En tot slot: 100% persoonlijke aandacht, 100% eigen atelier, 100% Nederlands ambacht, 100% voor jou!

Hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers, waar denk je dan aan?

Hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers, waar denk je dan aan?

Hierbij wordt vaak gedacht aan middelen om transfers makkelijker te laten verlopen, drempelhulp, stokhouder enz.. Maar ook de juiste kleding kan voor veel gemak, bewegingsvrijheid en comfort zorgen.
Hoe lastig kan het zijn om als rolstoelgebruiker zelf je jas of cape aan te moeten doen? Maar ook voor de persoon die hierbij moet helpen, kan dit soms een hele opgave zijn.
Met MOS bieden wij modieuze jassen en capes aan die zo gemaakt zijn dat het aan- en uittrekken soepel verloopt. Je kan wel nagaan dat dit veel kracht, energie en ergernis bespaart.
Als hoofdontwerpster is mijn doel om de aanpassingen zo onzichtbaar mogelijk te verwerken zodat het een modieus kledingstuk blijft. Ik vind dat een artikel het zelfvertrouwen moet versterken en dat je kan stralen in een jas of cape. Een artikel dat jouw zelfredzaamheid versterkt en weinig kracht en energie kost.

Hoe fijn is het dat wij dit voor onze klanten kunnen realiseren?

Wij zijn op zoek naar JOU!

Wij zijn op zoek naar JOU!

Ben jij al in het bezit van één van onze producten, dan zoeken wij jou!
Ik zou het namelijk heel leuk vinden als je een review schrijft met daarin jouw ervaring. In het geval je met aan-en uitkleden geholpen wordt door een ander stellen wij de ervaring van degene die je helpt ook op prijs. Zo helpen jullie nieuwe klanten om een betere keuze te kunnen maken welk product ze moeten bestellen.
Helemaal leuk zal het zijn als je een foto van jezelf opstuurt. Of plaats het op instagram onder de tag #MOSxME.

Ik kijk er naar uit om een toffe foto van je te ontvangen!😃

Een wereld van verschil…

Een wereld van verschil…

In mijn vorige blog schreef ik al over het Coronavirus. Na het plaatsen van dit blog liep ik op een middag een rondje buiten, even mijn gedachtes op nul zetten. Wel fris, maar mooi weer, vogeltjes die een heel concert gaven en de bloesem die er in het zonnetje zo mooi uitzag. De wereld leek op dat moment zo vredig.
Maar niets is minder waar. Wat kan het leven er toch ineens anders uitzien.
Gelukkig werd mijn sombere gedachte over genomen door de fijne gedachte dat ik later weer naar mijn atelier kon. Het maakt mij altijd weer blij als ik met het ontwerpen of maken van kleding bezig kan zijn.

Een fijne dag gewenst en blijf gezond!🍀

Heb jij ook zo’n zin in het voorjaar?

Heb jij ook zo’n zin in het voorjaar?

Ik begrijp dat, gezien de Coronacrisis, het blije gevoel van het voorjaar wel wat minder is door alles wat er om ons heen gebeurt. Toch moeten we positief blijven en vooruit blijven kijken.
Eén van de vele leuke aspecten van ons vak is het uitzoeken van de stoffen. Gelukkig heb ik op tijd vrolijke stoffen in kunnen kopen, zodat onze klanten er netjes bij kunnen zitten. Natuurlijk zijn er ook volop capes/jassen in ons assortiment die minder opvallend zijn. Ik streef er naar om voor elk wat wils te hebben.
Zoals al op de site staat, heb ik onze afspraken, waarbij fysiek contact nodig is, gecanceld. In ons atelier staat de hygiëne hoog in het vaandel.
Gelukkig is het in de meeste gevallen niet nodig om een afspraak te maken en kun je je op onze site verlekkeren aan de mooie voorjaarscapes en voorjaarsjassen. Voor vragen ben ik uiteraard bereikbaar!
Wij gunnen iedereen het plezier van comfortabele, modieuze rolstoelkleding die makkelijk is aan-en uit te trekken en waarin jij je prettig voelt.

#MOSxME
Say Hello!

Deel je persoonlijke stijl en bekijk hoe anderen hun favorieten van MOS stylen. Tag je foto met #MOSxME en we plaatsen je foto in de Instagram Stories en de website!