Blog

Kleine verhalen voor meer achtergrond informatie!

Rolstoel jas dames vernieuwd!

Rolstoel jas dames vernieuwd!

Zoals bekend is staan kwaliteit, duurzaamheid, draagcomfort, modieuze uitstraling e.d. hoog in het vaandel bij MOS by Alicia de Groot. Daar hoort ook bij dat wij voortdurend bezig zijn onze producten te verbeteren. Wij leren van de ervaringen van onze klanten. Dit heeft ertoe geleid dat de patronen van onze jas Amber aangepast zijn om een upgrade te geven aan het design.

Vijf jaar geleden is jas Amber op de markt gekomen. Een prachtige jas, in mooie kleuren en van mooie stof gemaakt, speciaal ontwikkeld voor de rolstoelgebruiker. In deze periode hebben al veel mensen dit model aangeschaft en beleven hier veel plezier aan. Reacties die wij ontvangen hebben zijn:

 • Nu heb ik ook een modieuze jas.
 • Makkelijk aan-uit te trekken, dit bevordert mijn zelfredzaamheid.
 • Voor degene die mij helpt, is het aantrekken van de jas een stuk makkelijker.
 • Goede kwaliteit.
 • Ik vind het leuk dat ik kan kiezen uit verschillende kleuren en stoffen.

Door de jaren heen hebben wij ook gemerkt dat enkele onderdelen toch verbeterd konden worden om met name de duurzaamheid te verhogen. Zo zijn wij aan de volgende aanpassingen gekomen:

 • In de mouw is een gedeelte extra versterkt, waardoor de jas nog langer mee kan gaan.
 • De rand van de manchet is aangepast, zodat deze niet in de weg zit tijdens het rollen en toch lang genoeg is.
 • De totale pasvorm is verbeterd.
 • De wijze waarop wij de jas in elkaar zetten is op enkele kleine technische punten aangepast

Zo zijn wij gekomen bij een nieuwe versie van jas Amber. Ons streven is dat deze jas zorgt voor jaren draagplezier en comfort bij veel rolstoelgebruikers.

Belangrijk om te weten is dat ieder item van MOS by Alicia de Groot:

 • Per stuk handmatig en met aandacht en passie wordt gemaakt = Slow Fashion (De tegenhanger van Fast Fashion)
 • Gemaakt is van goede kwaliteit.
 • Duurzaam is.
 • De zelfredzaamheid verhoogt, doordat de jas makkelijk zelf is aan- en uit te trekken.
 • Goed is voor het zelfvertrouwen.
 • Met zorg wordt verstuurd met De Fietskoeriers.
 • Op verschillende punten zelf is uitgekozen door de klant. Denk hierbij aan: kraag/capuchon. Kleur, voering en stof.
Met beenhoezen naar buiten terwijl het koud is

Met beenhoezen naar buiten terwijl het koud is

Als we nu naar buiten kijken, kun je blij worden van een mooi winters landschap. Mij mag je in ieder geval wakker maken zodra de eerste sneeuwvlokken zich aandienen. Ondanks de kou ga ik graag naar buiten, ik weet als enorme koukleum hoe ik mij goed moet wapenen tegen de kou en kleed mij dan ook goed aan.

Tijdens één van mijn wandelingen realiseerde ik mij dat het heerlijk is om warme beenhoezen te kunnen dragen. Ook wanneer je in een rolstoel zit is het heerlijk om er warm bij te kunnen zitten, en extra te kunnen genieten van een mooi winters landschap.

Draag warme beenhoezen

De beenhoezen van MOS By Alicia de Groot zijn niet alleen modieus, maar ook nog eens makkelijk om uit en aan te trekken, en gemaakt van waterafstotende stof aan de buitenkant en aan de binnenkant gewatteerde voering.

Waarom naar buiten gaan zo gezond is?

 • Zorgt voor ontspanning en stressvermindering, even de natuur in zorgt aanzienlijk voor het verlagen van spanningen en stress.
 • Even een frisse neus halen, iedere dag even naar buiten daar word je niet alleen blij van, maar verlaagt bovendien de kans op depressie en angsten.
 • Een creatieve boost, even een frisse neus halen zorgt ervoor dat jouw creativiteit en probleemoplossend vermogen een boost krijgt.
 • Je wordt er productiever door, even naar buiten gaan heeft een positief effect op jouw productiviteit.
 • Ondersteunt jouw lichaam en gezondheid, daglicht voorziet ons van vitamine D, waardoor we onze weerstand beter op pijl kunnen houden. Daarnaast kun je je door de opname van daglicht beter concentreren.

Er zijn dus genoeg redenen om naar buiten te gaan. Tijdens koude dagen kan het naar buiten gaan niet altijd even makkelijk zijn, maar om koude benen hoef je je geen zorgen te maken dankzij de warme beenhoezen van MOS By Alicia de Groot.

Just strap it!!

Just strap it!!

Wij hebben weer een nieuw item in ons assortiment! En wel een heel hip ding! Het is telkens weer leuk hoe de nieuwe ideeën tot stand komen.

In mei 2020 kwam ik in contact met Tirzah. Tirzah is een rolstoelgebruiker en vindt mode erg belangrijk. Ze gelooft net als ik in samenwerken en ideeën delen. Zij kwam dan ook met het idee om een moderne, leuke kuitband te ontwikkelen. Een band die past bij je outfit. Ik werd hier gelijk enthousiast van! Een aantal afspraken en proefmodellen verder kunnen ze dan eindelijk toegevoegd worden aan de collectie! Dit onder de naam MOS X Felina Tiger.
Omdat de standaard zwarte kuitband erg saai is, zijn bij MOS de waterafstotende banden in maar liefst 9 kleuren verkrijgbaar. 6 uni en 3 prints. De geweven banden zijn in zwart/wit leverbaar.

Tirzah heeft de banden getest op kwaliteit en functionaliteit en voor haar is de kuitband een onmisbaar onderdeel van de rolstoel geworden. Zo waardevol dat wij er samen een nieuwe naam voor hebben bedacht. Bij ons heet de kuitband voortaan JUST STRAP IT.

Dus………….

JUST STRAP IT, JUST OWN IT 💥

En zo zijn er altijd weer nieuwe ontwikkelingen…

En zo zijn er altijd weer nieuwe ontwikkelingen…

Jullie begrijpen vast wel dat ik vaak met MOS bezig ben…😅

De bewegingsvrijheid van mensen in een rolstoel is vaak een probleem. Helemaal als je niet in oversized kleding wilt zitten. Mijn streven is dat rolstoelkleding modieus, makkelijk draagbaar, niet oversized en functioneel moet zijn. Een mouwinzet met extra ruimte aan de achterkant was al bekend bij mijn eerdere bomberjacks. Nu heb ik een patroon ontworpen waarin ook aan de voorkant van de mouwinzet extra ruimte zit. Een proefmodel van een jasje is nu bijna klaar en ik denk dat veel mensen hier blij van worden. Vooral voor de handbewogen rolstoel zou dit een oplossing kunnen zijn!
Dit proef jasje is gemaakt in oker geel met een printje, maar het is de bedoeling dat dit jasje ook in de basiskleuren geleverd kan worden.
Maar eerst ga ik dit model zelf goed testen voordat hij online komt te staan!

En zo is mijn werk nooit saai!🤗
Ben je nieuwsgierig naar dit model? Maak dan een afspraak en kom de jas bewonderen in het atelier!

Aflevering Op Volle Retouren gezien?

Aflevering Op Volle Retouren gezien?

Hebben jullie laatst ook het programma Op volle retouren van VPRO Tegenlicht gezien?
“Voor 23.00 uur besteld, de volgende dag in huis. Online winkelen was nog nooit zó makkelijk. En als het product je niet bevalt, dan stuur je het toch gewoon gratis terug? Maar wat gebeurt er eigenlijk met al die geretourneerde pakketten? Wat is het échte prijskaartje van ons retourgedrag?”

Dit is dus wat wij niet willen!!

Doordat veel mensen er aan gewend zijn dat zij het bestelde product de volgende dag al in huis hebben, wil het nog weleens gebeuren dat men schrikt van een bepaalde levertijd. Op de producten van MOS zit ook een levertijd. Deze manier van werken past bij mijn visie. Een kleine voorraad modellen hangt altijd klaar. Dit is nodig omdat klanten die bij ons op bezoek komen verschillenden ontwerpen kunnen zien, passen en voelen. Zo ontdekken wij samen welk model het beste bij jou past.

Naast deze kleine voorraad heb ik een voorraad stof liggen. Denk aan verschillende soorten stof, kleur en dikte. Verder heb ik veel kleine items: ritsen, garens, knopen en noem maar op.

Als er een bestelling via de webshop binnenkomt schrijf ik de bestelling over en hang dit op volgorde van ontvangst op mijn planbord. Zo kan ik alle items naar ieders wens maken, heb ik geen overtollige voorraad en kan ik verschillende modellen uit één rol halen. Zo kunnen wij ook het retourneren van producten beperken. In elk uniek product gaat alle aandacht en focus zitten. Vol passie werken wij aan onze bestellingen. Het is 100% voor jou, dus 100% liefde stoppen wij erin! ♡

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/Op-volle-retouren.html

Review Ingrid – Maatwerk rok

Review Ingrid – Maatwerk rok

Hallo Alicia!
Gisteren bracht mijn zoon de twee rokken! Wat een fantastisch resultaat!
Echt vakwerk wederom! Op bijgaande fotootjes zie je weer hoe de ene rok het staat.
Morgen pas ik de andere rok aan! En wat ontzettend leuk en lief dat je daar een sjaaltje
bij hebt gemaakt! Ik ben benieuwd hoe dat me zal staan … daar krijg je morgen dan weer
fotootjes van.
————-
Dag Alicia,
Ook deze rok is heel erg mooi … samen met de sjaal een prachtig geheel!
Veel liefs
Ingrid
Wat ben ik blij met mijn nieuwe plekje!

Wat ben ik blij met mijn nieuwe plekje!

Na 4 jaar in mijn vorige atelier te hebben gezeten, werd het tijd voor meer ruimte. En meer ruimte hebben we! Samen met een collega (zij ontwerpt en maakt couture en bruidskleding en ontwikkelt momenteel haar eigen kledinglijn) hebben wij een enorme ruimte tot onze beschikking. Een groot voordeel is dat het pand rolstoeltoegankelijk is. In deze tijd moeten wij natuurlijk de 1,5 meter kunnen waarborgen en ook dat is hier geen probleem. Zoals ook in ons vorige atelier staat de hygiëne hoog in ons vaandel. Wij zullen er voor waken dat bezoekers niet met elkaar geconfronteerd worden. Wanneer iemand het op prijs stelt dat wij een mondkapje dragen, zullen wij dit zeker doen. Wij dragen door ons zelf ontworpen mondkapjes (Deze mondkapjes hebben twee lagen en daartussen past een stukje keukenrol voor de derde laag).

Dan nog iets over onze nieuwe werkplek…. Zoals al gezegd is het een grote ruimte. Er is een aparte keuken, showroom en mindervalidetoilet. Het vele glas geeft ons een mooie verbinding met de tuin. Dit is een grote, groene tuin. Zo’n omgeving is een mooie inspiratiebron voor ons. Er is overal veel rust en ruimte. Ook onze stagiaires hebben straks een mooie werkplek. Het is fijn om een collega in de buurt te hebben, zo is er altijd gelegenheid om met elkaar over dingen te sparren. Kortom wij zijn ontzettend blij en hopen veel klanten hier te mogen ontvangen. Voel je welkom! 🤗

Review Noëlle

Review Noëlle

Review maatkleding en jas Amber

Al een aantal jaren ben ik klant bij Mos, en een heel tevreden klant kan ik wel zeggen.

Ik heb een anders werkend lijf. Ik maak gebruik van een elektrische rolstoel. Ik heb een aandoening aan het zenuwstelsel die ervoor zorgt dat mijn spieren niet goed aangestuurd kunnen worden. Daardoor heb ik weinig kracht en heb ik ‘geen handige handjes’. Ik ben mijn hele leven al gehandicapt, maar pas toen ik rolstoelgebonden werd merkte ik dat het lastig werd om fijne en mooie kleding te vinden. Kleding die ik zelf goed aan en uit kon doen en die geen klachten veroorzaakt.
Bij het revalidatiecentrum heb ik hulp gevraagd daarvoor. Maar daar was het antwoord dat ik zelf moest ontdekken wat ik prettig vond. Nou dat heb ik geweten. Ik heb nu nog veel kleding in de kast liggen die na de eerste keer passen toch niet zo prettig blijkt. Een rok dragen blijkt niet meer fijn omdat er allemaal stof onder je zitvlak dubbel vouwt en pijn veroorzaakt. Verder heb ik heb ik de kracht niet om hard aan kleding te trekken. Veel broeken, ook aangepaste, zijn niet geschikt voor mijn lijf. Te veel kracht nodig. 

Zoals denk ik wel meer klanten van Alicia kwam ik als eerste bij haar terecht voor een mooie makkelijke jas. Ik ga heel vaak naar buiten omdat ik een hulphond heb. Het is dus belangrijk om een fijne jas te hebben die ik goed kan aandoen. De hond help mij bij uitdoen, dus ook dat moet goed werken.
Ik merkte meteen dat ik aan Alicia “een goede “ had. Ze is aan huis gekomen om mijn maten op te nemen en te kijken wat mijn mogelijkheden zijn. Dat is heel prettig en voorkomt dat je een eindresultaat hebt waar je toch niet mee uit de voeten kunt. Ze heeft voor mij de “Amber“ jas gemaakt met waterafstotende stof en wintervoering. De jas heeft een magnetische rits, dat is ideaal om toch zelfstandig je jas dicht te kunnen doen.
Dat is nu denk ik twee jaar geleden en ik gebruik de jas nog steeds met veel plezier. De kwaliteit is uitstekend. Je kunt de jas goed zelf wassen (wat heel handig is als je een hulphond hebt die hem vies maakt). Ik heb ook veel complimentjes gekregen over de jas, het ziet er natuurlijk toch anders uit als iets netjes op maat gemaakt is. Ik blijf het belangrijk vinden er verzorgd uit te zien.

Daarna kreeg ik de smaak te pakken 🙂
Alicia heeft een jurk ontwikkeld voor rolstoelgebruikers die ik voor haar mocht testen. Daarna heeft ze voor mij een aantal jurken gemaakt en inmiddels heb ik ook een aantal (speciale!) rokken en broeken die ze voor mij gemaakt heeft. En een zomerjas.

Het grote voordeel is dat de kleding die je bij Mos koopt echt past, de kwaliteit is goed, het kan precies zo gemaakt worden als jij nodig hebt. Dat betekent dat je veel zelfstandiger je kleding kunt gebruiken. Het betekent voor mij het verschil tussen zelf naar het toilet gaan of meer zorg afnemen. Mijn keuze is dan snel gemaakt.
Ik snap dat voor sommige mensen de aanschafprijs pittig is. Toch is het voor mij voordeliger gebleken dan meer miskopen die in de kast belanden, last hebben van mijn kleding en minder blij zijn. Wat mij betreft een aanrader, de kleding van Mos. 

(Enne, ze kan alles maken hè. Het staat niet altijd op de website maar geloof me, het kan. En ze kan ook eerlijk zeggen of jouw idee mooi wordt of niet, ook belangrijk)

Met vriendelijke groet,
Noëlle Nefs-Arts
Samenwerking met “Dress Case”

Samenwerking met “Dress Case”

Bij MOS zeggen we niet voor niets: Mode ontmoet jou! Met mijn kleding streef ik ernaar dat de klant zich goed voelt en ervan gaat stralen als ze het aan hebben. Er verzorgd en modieus uit kunnen zien geeft jezelf kracht en dus meer zelfvertrouwen. Wij kunnen er voor zorgen dat hetgeen wij maken makkelijk aan- en uit te trekken is, dat de kleding comfortabel zit, dat men geen last heeft van naden en dat we met het stukje maatwerk net het puntje op de ‘i’ kunnen zetten voor de persoonlijke wensen van de klant.
En deze visie deel ik samen met Mayke Bremmers van Dress Case. Al jaren werk ik met haar samen, een vrouw met passie en vol van energie. Mayke heeft een visie ontwikkeld waarmee zij de wereld mooier en sterker wil maken met de kracht van kleding. Zij kan een persoonlijk kledingplan en een persoonlijke kleurenanalyse voor je maken. Ik zou zeggen: “Neem een kijkje op haar site (www.dresscase.nl)”. ♡

#MOSxME
Say Hello!

Deel je persoonlijke stijl en bekijk hoe anderen hun favorieten van MOS stylen. Tag je foto met #MOSxME en we plaatsen je foto in de Instagram Stories en de website!

Chat openen
Hulp nodig?😄
Hi👋🏼, kunnen wij jou ergens bij helpen?