Blog

Kleine verhalen voor meer achtergrond informatie!

Review Ingrid – Maatwerk rok

Review Ingrid – Maatwerk rok

Hallo Alicia!
Gisteren bracht mijn zoon de twee rokken! Wat een fantastisch resultaat!
Echt vakwerk wederom! Op bijgaande fotootjes zie je weer hoe de ene rok het staat.
Morgen pas ik de andere rok aan! En wat ontzettend leuk en lief dat je daar een sjaaltje
bij hebt gemaakt! Ik ben benieuwd hoe dat me zal staan … daar krijg je morgen dan weer
fotootjes van.
————-
Dag Alicia,
Ook deze rok is heel erg mooi … samen met de sjaal een prachtig geheel!
Veel liefs
Ingrid
Wat ben ik blij met mijn nieuwe plekje!

Wat ben ik blij met mijn nieuwe plekje!

Na 4 jaar in mijn vorige atelier te hebben gezeten, werd het tijd voor meer ruimte. En meer ruimte hebben we! Samen met een collega (zij ontwerpt en maakt couture en bruidskleding en ontwikkelt momenteel haar eigen kledinglijn) hebben wij een enorme ruimte tot onze beschikking. Een groot voordeel is dat het pand rolstoeltoegankelijk is. In deze tijd moeten wij natuurlijk de 1,5 meter kunnen waarborgen en ook dat is hier geen probleem. Zoals ook in ons vorige atelier staat de hygiëne hoog in ons vaandel. Wij zullen er voor waken dat bezoekers niet met elkaar geconfronteerd worden. Wanneer iemand het op prijs stelt dat wij een mondkapje dragen, zullen wij dit zeker doen. Wij dragen door ons zelf ontworpen mondkapjes (Deze mondkapjes hebben twee lagen en daartussen past een stukje keukenrol voor de derde laag).

Dan nog iets over onze nieuwe werkplek…. Zoals al gezegd is het een grote ruimte. Er is een aparte keuken, showroom en mindervalidetoilet. Het vele glas geeft ons een mooie verbinding met de tuin. Dit is een grote, groene tuin. Zo’n omgeving is een mooie inspiratiebron voor ons. Er is overal veel rust en ruimte. Ook onze stagiaires hebben straks een mooie werkplek. Het is fijn om een collega in de buurt te hebben, zo is er altijd gelegenheid om met elkaar over dingen te sparren. Kortom wij zijn ontzettend blij en hopen veel klanten hier te mogen ontvangen. Voel je welkom! 🤗

Review Noëlle

Review Noëlle

Review maatkleding en jas Amber

Al een aantal jaren ben ik klant bij Mos, en een heel tevreden klant kan ik wel zeggen.

Ik heb een anders werkend lijf. Ik maak gebruik van een elektrische rolstoel. Ik heb een aandoening aan het zenuwstelsel die ervoor zorgt dat mijn spieren niet goed aangestuurd kunnen worden. Daardoor heb ik weinig kracht en heb ik ‘geen handige handjes’. Ik ben mijn hele leven al gehandicapt, maar pas toen ik rolstoelgebonden werd merkte ik dat het lastig werd om fijne en mooie kleding te vinden. Kleding die ik zelf goed aan en uit kon doen en die geen klachten veroorzaakt.
Bij het revalidatiecentrum heb ik hulp gevraagd daarvoor. Maar daar was het antwoord dat ik zelf moest ontdekken wat ik prettig vond. Nou dat heb ik geweten. Ik heb nu nog veel kleding in de kast liggen die na de eerste keer passen toch niet zo prettig blijkt. Een rok dragen blijkt niet meer fijn omdat er allemaal stof onder je zitvlak dubbel vouwt en pijn veroorzaakt. Verder heb ik heb ik de kracht niet om hard aan kleding te trekken. Veel broeken, ook aangepaste, zijn niet geschikt voor mijn lijf. Te veel kracht nodig. 

Zoals denk ik wel meer klanten van Alicia kwam ik als eerste bij haar terecht voor een mooie makkelijke jas. Ik ga heel vaak naar buiten omdat ik een hulphond heb. Het is dus belangrijk om een fijne jas te hebben die ik goed kan aandoen. De hond help mij bij uitdoen, dus ook dat moet goed werken.
Ik merkte meteen dat ik aan Alicia “een goede “ had. Ze is aan huis gekomen om mijn maten op te nemen en te kijken wat mijn mogelijkheden zijn. Dat is heel prettig en voorkomt dat je een eindresultaat hebt waar je toch niet mee uit de voeten kunt. Ze heeft voor mij de “Amber“ jas gemaakt met waterafstotende stof en wintervoering. De jas heeft een magnetische rits, dat is ideaal om toch zelfstandig je jas dicht te kunnen doen.
Dat is nu denk ik twee jaar geleden en ik gebruik de jas nog steeds met veel plezier. De kwaliteit is uitstekend. Je kunt de jas goed zelf wassen (wat heel handig is als je een hulphond hebt die hem vies maakt). Ik heb ook veel complimentjes gekregen over de jas, het ziet er natuurlijk toch anders uit als iets netjes op maat gemaakt is. Ik blijf het belangrijk vinden er verzorgd uit te zien.

Daarna kreeg ik de smaak te pakken 🙂
Alicia heeft een jurk ontwikkeld voor rolstoelgebruikers die ik voor haar mocht testen. Daarna heeft ze voor mij een aantal jurken gemaakt en inmiddels heb ik ook een aantal (speciale!) rokken en broeken die ze voor mij gemaakt heeft. En een zomerjas.

Het grote voordeel is dat de kleding die je bij Mos koopt echt past, de kwaliteit is goed, het kan precies zo gemaakt worden als jij nodig hebt. Dat betekent dat je veel zelfstandiger je kleding kunt gebruiken. Het betekent voor mij het verschil tussen zelf naar het toilet gaan of meer zorg afnemen. Mijn keuze is dan snel gemaakt.
Ik snap dat voor sommige mensen de aanschafprijs pittig is. Toch is het voor mij voordeliger gebleken dan meer miskopen die in de kast belanden, last hebben van mijn kleding en minder blij zijn. Wat mij betreft een aanrader, de kleding van Mos. 

(Enne, ze kan alles maken hè. Het staat niet altijd op de website maar geloof me, het kan. En ze kan ook eerlijk zeggen of jouw idee mooi wordt of niet, ook belangrijk)

Met vriendelijke groet,
Noëlle Nefs-Arts
Samenwerking met “Dress Case”

Samenwerking met “Dress Case”

Bij MOS zeggen we niet voor niets: Mode ontmoet jou! Met mijn kleding streef ik ernaar dat de klant zich goed voelt en ervan gaat stralen als ze het aan hebben. Er verzorgd en modieus uit kunnen zien geeft jezelf kracht en dus meer zelfvertrouwen. Wij kunnen er voor zorgen dat hetgeen wij maken makkelijk aan- en uit te trekken is, dat de kleding comfortabel zit, dat men geen last heeft van naden en dat we met het stukje maatwerk net het puntje op de ‘i’ kunnen zetten voor de persoonlijke wensen van de klant.
En deze visie deel ik samen met Mayke Bremmers van Dress Case. Al jaren werk ik met haar samen, een vrouw met passie en vol van energie. Mayke heeft een visie ontwikkeld waarmee zij de wereld mooier en sterker wil maken met de kracht van kleding. Zij kan een persoonlijk kledingplan en een persoonlijke kleurenanalyse voor je maken. Ik zou zeggen: “Neem een kijkje op haar site (www.dresscase.nl)”. ♡

De namen van onze collectie: hoe kom ik hieraan?

De namen van onze collectie: hoe kom ik hieraan?

Zoals je van ons gewend bent, wordt overal over nagedacht. Zo ook over onze namen.

De naam “MOS” komt van het gelijknamig groene plantje. Mos groeit in de natuur als een zachte, extra laag op bomen en rotsen. Daarmee staat het symbool voor wat MOS de zittende mens wil bieden: kleding die voelt als een tweede huid. Vanuit deze filosofie vond ik het een goed plan om de namen van de collectie ook uit de natuur te halen.

Hieronder de uitleg van de namen:

Damescape Luna: Luna is een meisjesnaam. Het Latijnse woord luna betekent “maan”. Luna is de Romeinse godin van de maan.

Damescape Nova: Nova is een meisjesnaam die de vrouwelijke variant van het Latijnse woord ‘novus’ is. Dit betekent ‘nieuw’. Het woord nova wordt ook gebruikt in de sterrenkunde. Een ster die plotseling toeneemt in helderheid noem je een (super)nova.

Damescape Demi: Demi of Demy is een Griekse meisjesnaam. Het betekent “aarde en landbouw godin”. De naam Demi werd voornamelijk gebruikt in Griekenland en kwam pas in de jaren `90 van de 20e eeuw in Nederland in gebruik. Demi is afgeleid van Demetrius.

Damesjas Amber: Amber is de naam van de oranjegele kleur van barnsteen. De Engelse naam voor barnsteen is eveneens amber. Barnsteen is de versteende hars uit naaldbomen. Vaak is die hars al miljoenen jaren geleden uit de bomen gekomen. De steen bestaat in verschillende kleuren, maar de meest voorkomende is de amberkleurige. Doorzichtige barnsteen is het kostbaarst en wordt gebruikt in juwelen. Een andere bron voor de naam is het Arabische woord ‘ambar’, dat ‘reukstof’ betekent. Ook ‘zonlicht’ wordt in het Arabisch als betekenis genoemd voor dit woord. Ten slotte is amber ook de naam voor een substantie uit de darmen van potvissen, die vanwege de sterke geur gebruikt wordt in parfums.

Damesponcho Fleur: Fleur is een meisjesnaam die komt van het Latijnse woord “florens”, dat bloeiend, bekoorlijk, in aanzien betekent. De naam is afgeleid Florentius of Flora. Flora was de godin van de bloemen en de lente. Het Franse woord “fleur” betekent ook bloem.

Herencape Floris: Floris is een Nederlandse naam en betekent “bloeiend”. Oorspronkelijk komt deze naam van het Latijnse woord “florens”, dat bloeiend, bekoorlijk, in aanzien betekent. Tegenwoordig wordt de naam gezien als typisch Nederlands. De jongensnaam is afgeleid van Florentius of Flora.  Flora was de godin van de bloemen en de lente.

Herencape Nero: Nero is een Italiaanse jongens naam. Het betekent “wijs leger”. Als je het vertaald vanuit het Italiaans is het “zwart”. In het Grieks betekent het “water”.

Beenhoes River: River is een Engelse unisexnaam die “rivier” betekent. De rivier weerspiegelt de stroom van het leven en zijn dorst naar de oceaan.

Beenhoes Storm: Storm is een Engelse jongens- en meisjesnaam. Het betekent “bescheiden”. De naam Storm wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen. Het is een natuurverschijnsel voor harde of stevige wind.

Regen in Ede

Regen in Ede

Regenbuien in Ede!!

Tsjonge wat een buien hadden wij afgelopen week. Natuurlijk was dit wel nodig na alle droogte. Je ziet de planten met de dag voller van kleur worden waardoor ze weer gaan stralen. Daar kan ik uren naar kijken en van genieten.

Ik realiseer mij op dit soort momenten telkens weer wat een mooi vak ik heb. Mooie, functionele producten maken die je beschermen tegen de regen maar die je tegelijkertijd ook laten stralen. Gewoon omdat de producten goed om jouw lijf zitten en die je zelfstandig aan- en uit kunt trekken of omdat de verzorgende het kledingstuk gemakkelijk bij jou kan aantrekken.

Terwijl de regen tegen de ramen tikte afgelopen week ben ik hard aan de slag gegaan met nieuwe patronen. Kijken of ik de pasvorm nog meer kan optimaliseren zodat jullie nog meer kunnen stralen. En in de avonduurtjes vind je mij terug in de moestuin!

Fijne dag en stay safe!

Voordelen aangepaste rolstoelkleding van MOS op een rij:

Voordelen aangepaste rolstoelkleding van MOS op een rij:

 • Vergroot de zelfredzaamheid doordat het aan- en uittrekken makkelijker gaat.
 • Door bovenstaande wordt het zelfvertrouwen vergroot.
 • Bij begeleiding door de zorgverlener gaat het aan- en uittrekken makkelijker, zodoende gaat het sneller en geeft het minder pijn. Ook voor de zorgverlener heeft dit veel voordelen, denk hierbij aan tijd en kracht.
 • Praktische draagbaarheid (Stof komt niet tussen de wielen, handige lussen aan ritsen, extra versteviging op manchetten, etc.)
 • Aanpassingen zijn zo onzichtbaar mogelijk verwerkt.
 • Aandacht voor stijl.
 • Kleding heeft geen invloed op de pasvorm van de rolstoel of orthese.
 • Het geeft comfort.
 • Het geeft bewegingsvrijheid.
 • Geen overtollige stof tussen de rug en de rugleuning van de rolstoel/orthese om decubitus te voorkomen.
 • Verschillende uitvoeringen/modellen, met of zonder voering.
 • Geen naden/stiksels/zakken e.d. op plaatsen waar dit problemen kan opleveren.
 • Naar ieders wens aan te passen.
 • En tot slot: 100% persoonlijke aandacht, 100% eigen atelier, 100% Nederlands ambacht, 100% voor jou!

Hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers, waar denk je dan aan?

Hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers, waar denk je dan aan?

Hierbij wordt vaak gedacht aan middelen om transfers makkelijker te laten verlopen, drempelhulp, stokhouder enz.. Maar ook de juiste kleding kan voor veel gemak, bewegingsvrijheid en comfort zorgen.
Hoe lastig kan het zijn om als rolstoelgebruiker zelf je jas of cape aan te moeten doen? Maar ook voor de persoon die hierbij moet helpen, kan dit soms een hele opgave zijn.
Met MOS bieden wij modieuze jassen en capes aan die zo gemaakt zijn dat het aan- en uittrekken soepel verloopt. Je kan wel nagaan dat dit veel kracht, energie en ergernis bespaart.
Als hoofdontwerpster is mijn doel om de aanpassingen zo onzichtbaar mogelijk te verwerken zodat het een modieus kledingstuk blijft. Ik vind dat een artikel het zelfvertrouwen moet versterken en dat je kan stralen in een jas of cape. Een artikel dat jouw zelfredzaamheid versterkt en weinig kracht en energie kost.

Hoe fijn is het dat wij dit voor onze klanten kunnen realiseren?

Wij zijn op zoek naar JOU!

Wij zijn op zoek naar JOU!

Ben jij al in het bezit van één van onze producten, dan zoeken wij jou!
Ik zou het namelijk heel leuk vinden als je een review schrijft met daarin jouw ervaring. In het geval je met aan-en uitkleden geholpen wordt door een ander stellen wij de ervaring van degene die je helpt ook op prijs. Zo helpen jullie nieuwe klanten om een betere keuze te kunnen maken welk product ze moeten bestellen.
Helemaal leuk zal het zijn als je een foto van jezelf opstuurt. Of plaats het op instagram onder de tag #MOSxME.

Ik kijk er naar uit om een toffe foto van je te ontvangen!😃

#MOSxME
Say Hello!

Deel je persoonlijke stijl en bekijk hoe anderen hun favorieten van MOS stylen. Tag je foto met #MOSxME en we plaatsen je foto in de Instagram Stories en de website!