Over MOS

MOS maakt unieke mode die afgestemd is op de zittende mens. Wij hechten evenveel waarde aan praktische draagbaarheid als aan stijl. De kledingstukken van MOS draag je met flair en maken het leven aangenamer.

Onze kleding geeft de drager een comfortabel en persoonlijk gevoel. De pasvorm is afgestemd op de zittende houding, waardoor de drager vrij kan bewegen en een actief leven kan leiden. En omdat mode er voor iedereen is, worden in de collecties de laatste trends verwerkt.

MOS heeft onlangs haar damescollectie voor de winter van 2016/2017 gelanceerd. De preview hiervan was te zien op de Support Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Alle kledingstukken zijn in de webshop te bekijken en te bestellen. Je kunt ze ook bekijken in het lookbook.

Oprichter Alicia de Groot:
“De naam MOS komt van het gelijknamige groene plantje. 
Mos groeit in de natuur als een zachte extra laag op bomen en rotsen. Daarmee staat het symbool voor wat MOS de zittende mens wil bieden: kleding die voelt als een tweede huid.”

Maatkleding van MOS

Naast de vaste collectie biedt MOS maatkleding aan. Op maat gemaakte kleding kan variëren van aangepaste stukken uit de collectie tot geheel unieke stukken, ontworpen op basis van de persoonlijke wensen van de klant.

Zit jouw gedroomde kledingstuk niet in de nieuwe collectie? Of wil je iets specifieks, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid? Alles is bespreekbaar! Neem contact op om naar de mogelijkheden te vragen of een afspraak te maken. In het atelier langskomen om rustig de collectie te voelen en passen mag natuurlijk ook.

Het verhaal achter MOS

MOS is het merk van ontwerper Alicia de Groot. Op de modevakschool legde Alicia jarenlang het technische fundament voor haar werk. Nadat ze deze opleiding afrondde, zette ze de stap naar het Amsterdam Fashion Institute (AMFI), waar ze haar technische vaardigheden en eigen stijl verder ontwikkelde.

Als afstudeerproject viel haar keuze op mode voor de zittende mens. Dit type kleding sluit aan op Alicia’s voorliefde voor de technische kant van mode. Kleding maken voor mensen in een rolstoel is bij uitstek een technisch proces: een perfecte pasvorm is van het grootste belang.

Alicia: “In Nederland zijn ongeveer 250.000 mensen afhankelijk van een rolstoel. De grootte van de groep vond ik verbazingwekkend.
Ik kwam er al snel achter dat er voor deze doelgroep weinig mode-aanbod is, zeker voor jongeren. Een plus een is twee.”

Na haar afstuderen wilde Alicia doorgaan op dit gebied. Begin 2016 richtte ze dan ook het merk MOS op. Het is Alicia’s overtuiging dat er ook voor de zittende mens stijlvolle kleding moet zijn. Mode voor iedereen – dat is de filosofie achter MOS.

Kort C.V. van Alicia de Groot (1990):

2007 – 2010: Student Mode & Maatkleding aan het ROC Hilversum (mbo);
Vierjarige opleiding, afgerond in drie jaar
2010 – 2014: Student Fashion Technology (afstudeerrichting Fashion & Design) aan het Amsterdam Fashion Institute (hbo);
Tijdens haar opleidingen liep Alicia stages in verschillende ateliers, waar ze de basics van het vak leerde. Ze werkte onder meer bij Stien van Ee en Trois-Quarts (Antwerpen)
2014 – heden: Freelance modeontwerper vanuit eigen atelier in Ede (Gelderland);
Alicia werkt samen met verschillende beginnende modemerken. Daarnaast werkt ze onder meer aan de kleding in de haute couture-shows van Mart Visser en voor motorkledingmerk REV’IT!.